Astrud Gilberto, geboren als Astrud Evangelina Weinert (Salvador (Bahia), 30 maart 1940) is een van geboorte Braziliaans zangeres van bossa nova- en sambamuziek, nu genaturaliseerde Amerikaanse.

Garota de Ipanema (Meisje van Ipanema) of The Girl From Ipanema is een van de bekendste nummers van de bossa nova. De muziek werd geschreven door Antônio Carlos Jobim en de tekst door Vinicius de Moraes in 1962, geïnspireerd door Heloísa Eneida Menezes Pais Pinto die vrijwel dagelijks langs de bar "Veloso" (huidige naam "Garota de Ipanema") liep. Antônio Jobim en Vinicius de Moraes waren in die tijd regelmatig te vinden op het terras van de bar "Veloso". Het meisje van Ipanema woonde aan de Rua Montenegro nummer 22, en kwam er pas twee jaar later achter dat zij de inspiratie was voor deze muziek. Later waren Tom Jobim en zijn vrouw Teresa getuigen bij het huwelijk van Heloisa. De Engelstalige versie van dit nummer werd later geschreven door Norman Gimbel.

De eerste commerciële opname van dit nummer was in 1962, door Pery Ribeiro. De meest bekende versie die door Astrud Gilberto is uitgevoerd samen met João Gilberto en Stan Getz, van de LP uit 1962 "Getz/Gilberto", werd een wereldwijde hit. Deze opname is vaak gebruikt in verschillende films en wordt ook nog regelmatig gebruikt als 'elevator music' (muzak). De Engelse versie werd ook opgenomen door onder andere Frank Sinatra. Het lied wordt wel gezien als het op een na meest opgenomen populaire lied in de geschiedenis, na Yesterday van de Beatles.

Krezip

Tall and tan and young and lovely, the girl from Ipanema goes walking
And when she passes, each one she passes goes - ah
When she walks, she's like a samba that swings so cool and sways so gently
That when she passes, each one she passes goes - aah

Ooh But I watch her so sadly, How can I tell her who loves her,
Yes it would give his heart gladly,

Tall, and tan, and young, and lovely, the girl from Ipanema goes walking
And when she passes, he smiles - but she doesn't see

(Ooh) But I watch her
so sadly, how can tell her I love her
Yes I would give my heart gladly,

But each day, when she walks to the sea
She looks straight ahead, not at me

Tall, and tan, and young, and lovely, the girl from Ipanema goes walking
And when she passes, I smile - but she doesn't see
(She just doesn't see, she doesn't see)

Songtekst

Wij zijn op zoek naar mannen! Natuurlijk zijn vrouwen ook welkom!

POPKOOR “NO EXCEPTION”