Francis Albert Sinatra wordt op 12 december 1915 geboren in Hoboken, New Jersey. Hij is het enige kind van Anthony Martin Sinatra, een naar Amerika geëmigreerde Italiaanse brandweerman, en diens vrouw Natalie Dolly Garaventa.


Samen met Elvis Presley en The Beatles behoort Frank Sinatra tot de meest invloedrijke en belangrijkste muziekhelden uit de 20ste eeuw. Sinatra's gouden stemgeluid, die hem de bijnaam The Voice bezorgt, is zeer bepalend geweest voor de ontwikkeling van de lichte muziek. Zijn bijna zestigjarige carrière als zanger en acteur omvat tientallen klassieke speelfilms, honderden wereldhits, duizenden fantastische liedjes en miljoenen en miljoenen verkochte albums.


Nadat hij Bing Crosby heeft zien optreden, besluit de jonge Sinatra om zanger te worden. Zingt in een kwartet en later als zingende ober en diskjockey in de Rustic Cabin, in Englewood, New Jersey. 

Met het orkest van Dorsey scoort Sinatra zijn eerste grote hits, waaronder I'll Never Smile Again, en debuteert hij in de film Las Vegas Nights (1941). Deze successen zorgen er voor dat Frank Sinatra uitgroeit tot een nieuw idool. Met name tienermeisjes zijn helemaal wég van Frank.

Hij presenteert verschillende radioshows en speelt hij kleine rolletjes in films als Reveille With Beverly en Step Lively. Maar het is zijn rol naast Gene Kelly in de musicalfilm Anchors Away waarmee hij in 1945 definitief doorbreekt als filmacteur.

Na
Anchors Away volgen nog tientallen films waarin Sinatra een hoofdrol speelt, waaronder klassiekers als From Here To Eternity (1953), The Man With The Golden Arm (1955), Kings Go Forth (1958) en The Manchurian Candidate (1962). Voor zijn rol in From Here To Eternity ontvangt Sinatra een Oscar.

In februari 1995 treedt Frank Sinatra voor het laatst op. Voor een select gezelschap van sporters, vrienden en bekenden verzorgt hij een in alle opzichten memorabel concert. Als eerbetoon wordt op z’n 80ste verjaardag in december het Empire State Building helemaal blauw verlicht.

Eind 1996 wordt Sinatra ziek. Hij krijgt een hersenbloeding en meerdere hartaanvallen. In bijzijn van zijn vrouw Barbara en dochter Nancy overlijdt Sinatra op 14 mei 1998 in een ziekenhuis in Los Angeles. Heel de wereld rouwt om het verlies van één van de grootste muziekhelden die zij ooit gekend heeft: Frank Sinatra.

 

Frank Sinatra

Writer(s): Hupfeld

You must remember this
A kiss is still a kiss
A sigh is still (just) a sigh
The fundamental things apply
As time goes by

And when two lovers woo
They still say: "I love you"
On that you can rely
No matter what the future brings
As time goes by

Moonlight and love songs - never out of date
Hearts full of passion - jealousy and hate
Woman needs man - and man must have his mate
That no one can deny

It’s still the same old story
A fight for love and glory
A case of do or die
The world will always welcome lovers
As time goes by

Songtekst

Wij zijn op zoek naar mannen! Natuurlijk zijn vrouwen ook welkom!

POPKOOR “NO EXCEPTION”